Chili-omenahillo - Rönkä - maussa on sen voima

Chili-omenahillo

Chili-omenahillo

Kauppalista

  • 750 g sokeria
  • 2 dl omenamehua
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 1-2 tl chilihiutaleita tai -jauhetta
  • 800-900 g happamia omenoita
  • 1 sitruuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Chili-omenahillo

Pese ja steriloi 4-5 säilyketölkkiä. Voit steriloida puhtaat tölkit laittamalla ne uuniin 150°C asteeseen n. 10 minuutiksi.

Mittaa kattilaan omenamehu sekä sokeri ja lisää kanelitanko, tähtianikset ja chili. Kuumenna kuplivaksi, jatkuvasti sekoitellen kunnes sokeri on täysin liuennut liemeen. Lisää kuoritut ja pilkotut omenat ja purista joukkoon sitruunamehu. Anna kuplia keskilämmöllä n. 30 minuuttia tasaisin väliajoin sekoitellen. Hillon kuuluu olla melko paksua. Poista lopuksi tähtianikset ja kanelitanko ja täytä steriloidut tölkit omenahillolla, jossa on hieman potkua!

Sopii erinomaisesti porsaanlihan, naudan paistin sekä jälkiruokien kanssa, mutta kokeile rohkeasti lisätä lusikallinen hilloa pataruokiin makua antamaan!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)