Hirvipiirakka - Rönkä - maussa on sen voima

Hirvipiirakka

Hirvipiirakka

Kauppalista

  • Piirakkataikina (itse tehty tai valmis suolainen piirakkapohja)
  • 300 g Rönkä Hirvijauhelihaa
  • 1 iso tomaatti
  • 75 g sinihomejuustomurua
  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja reiluina paloina
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 kananmuna
  • 15 cm pätkä purjoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Juustoraastetta
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hirvipiirakka

Esilämmitä uuni 225°C asteeseen.

Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa ohuiksi renkaiksi leikattu purjo ja jatka kypsentämistä, kunnes purjo pehmenee.

Painele piirakkataikina pyöreään vuokaan (myös reunoille) ja esipaista sitä n. 10 minuuttia.

Levitä piirakkapohjalle jauheliha-purjoseos ja kaada päälle ruokakerma, johon on sekoitettu kananmuna. Lisää päälle aurinkokuivatut tomaatit sekä sinihomejuustomuru ja kuorruta juustoraasteella. Laita juustoraasteen päälle tomaattisiivut tuomaan kauniin ulkoasun. Näin tomaatti myös paahtuu hieman uunissa.

Kypsennä uunin alatasolla 20-30 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa.

Tarjoile tuoreen salaatin kanssa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)