Savunauta-chilaquile - Rönkä - maussa on sen voima

Savunauta-chilaquile

Savunauta-chilaquile

Kauppalista

  • 4 dl Rönkä Savunautaa kuutioina tai suikaleina
  • 5 tortillapohjaa, leikattuna n. 3-5 cm suupaloiksi
  • 1 tlk salsaa
  • 2,5 dl kanalientä
  • Tuoretta chiliä tai jalapenoa oman maun mukaan
  • 2,5 dl cheddarjuustoa
  • 4 rkl kermaviiliä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savunauta-chilaquile

Lämmitä uuni 180°C asteeseen, levitä tortillapalat uunipellille ja paista niitä niin että niistä tulee hieman rapeita.

Lämmitä paistinpannu levyllä keskilämmöllä, lisää salsa ja hauduta sitä keskilämmöllä noin 3 minuuttia sekoitellen. Lisää pannulle savunauta ja kuumenna vielä muutaman minuutin ajan.

Ota tortillasiivut ja erottele niistä n. kourallinen myöhemmäksi. Lisää loput tortillasiivut salsan ja lihan sekaan, paista noin 3 minuuttia kunnes tortillasiivut pehmenevät  ja seos paksuuntuu hieman.

Siirrä seos pannulta syvään tarjoiluastiaan, lisää jalapeno tai chili, juusto, kermaviili ja sekoita hieman. Ripottele päälle loput tortillasiivut.

Vinkki:

Tarjoile chilaquilen kanssa perinteisesti paistettu kananmuna per ruokailija. Paista munat pannulla keskilämmöllä ns. "sunny side up", eli vain yhdeltä puolelta niin, että keltuainen hyytyy mutta säilyy sisältä hieman juoksevana.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.