Suolaiset voitaikinaleivät - Rönkä - maussa on sen voima

Suolaiset voitaikinaleivät

Suolaiset voitaikinaleivät

Kauppalista

  • Voitaikinalevyjä

  • Haluamasi täytteet, esimerkiksi:

    • Rönkän savunautasiivu

    • Vihreä tankoparsa

    • Halutessasi päälle vielä nokare smetanaa ja hienonnettua ruoho- tai kevätsipulia.

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Suolaiset voitaikinaleivät

Ota sopivan pehmeä voitaikinalevy pöydälle, jos käytät valmistaikinaa, anna taikinalevyjen sulata ohjeen mukaan jääkaapissa hitaasti ennen valmistusta.

Kauli itsetehty voitaikinalevy n. 4mm paksuiseksi. Valmislevyt ovat valmiiksi sopivan paksuisia.

Leikkaa levystä pienehköjä leipäpohjia, n. 7x12cm uunipellille. 

Voitele levyt munalla ja paista 250°C asteisessa uunissa n. 5 minuuttia tai kunnes leipäpohjat ovat mukavan kullankeltaisia.

Täytä haluamillasi täytteillä. Jos haluat lämpimät täytteet, ota pelti pois uunista hiukan raakana, lisää täytteet ja paista vielä muutama minuutti kunnes täytteet ovat lämpimät ja leipä näyttää kullankeltaiselta ja rapealta.

Aseta tarjolle heti ja nautiskele!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.