Vuokaleipä - Rönkä - maussa on sen voima

Vuokaleipä

Vuokaleipä

Kauppalista

  • 310 g vehnäjauhoja
  • 55 g täysjyväjauhoja
  • 7 g kuivahiivaa
  • 2 rkl voita
  • 14 g hunajaa
  • 4 g suolaa
  • 3 dl vettä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Vuokaleipä

Sekoita isossa kulhossa jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään.

Sulata voi toisessa kulhossa ja lisää kädenlämpöinen vesi sekä hunaja. Sekoita, kunnes hunaja on sulanut muun nesteen joukkoon.

Sekoita neste ja kuivat aineet keskenään hyvin vaivaten, kunnes taikina on koostumukseltaan tasaista. Kääntele taikina lopuksi 4-5 kertaa kaksin kerroin nuolijan avulla, kunnes taikina kiinteytyy hieman.

Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä n. 30-40 minuuttia, kunnes taikina on turvonnut kaksinkertaiseksi. Esilämmitä samalla uuni 200°C asteeseen.

Öljyä suorakulmion muotoinen vuoka ja siirrä taikina kulhosta vuokaan. Peitä vuoka uudelleen tuorekelmulla ja anna kohota, kunnes taikina on turvonnut n. sentin päähän vuoan reunasta. Poista kelmu ja anna kohota vielä vuoan reunaan saakka, eli n. 30 minuutin ajan.

Paista vuokaleipää 40-45 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Ota vuoka uunista ja anna leivän jäähtyä vuoassa 10-15 minuutin ajan, jonka jälkeen kumoa se vuoasta ja anna jäähtyä vielä esim. uuniritilän päällä parin tunnin ajan.

Leikkaa leivästä paksuja siivuja ja tarjoile ihanan lämpimänä!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.