Lime-korianterihärkä - Rönkä - maussa on sen voima

Lime-korianterihärkä

Lime-korianterihärkä

Kauppalista

  • 1 Rönkä sonnin luuton lapa (trimmattu)
  • 2 dl tuoretta korianteria silputtuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl limemehua
  • 2 rkl raastettua limenkuorta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 2 kevätsipulia
  • kourallinen halkaistuja kirsikkatomaatteja
  • mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Lime-korianterihärkä

Kuivaa lihan pinta ja mureuta sitä kämmenpohjalla reilusti nuijimalla. Älä käytä lihanuijaa, sillä emme halua rikkoa lihan rakennetta, joten käden voima on riittävä. Laita liha isoon minigrip-pussiin ja kaada päälle silputtu korianteri, oliiviöljy, limemehu, raastettu kuori, murskatut valkosipulinkynnet, chilihiutaleet ja suola. Anna marinoitua jääkaapissa 2 tunnista 12 tuntiin.

Voit grillata, paistaa tai kypsentää lihan uunissa makusi mukaan. Pyyhkäise enimmät marinadit pois pinnasta ja kypsennä liha haluttuun kypsyysasteeseen. Leikkaa kypsä liha poikkisyyhyn mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Sekoita kulhossa kirsikkatomaatit, loraus oliiviöljyä, reilusti silputtua korianteria ja n. 2 cm pätkiksi leikattu kevätsipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja purista puolikkaan limen mehu sekaan. Kaada seos lihasiivujen päälle ja tarjoile!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.