Aito käristyskeitto

Aito käristyskeitto

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Aito Poronkäristys
  • ½ purjosipuli
  • 200 g viherpippurisulatejuustoa
  • 1 l lihalientä
  • 500 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 50 g voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Aito käristyskeitto

Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Halkaise, pese ja suikaloi myös purjo.

Käristä lihat valurautapannulla voissa, mausta suolalla ja lisää loppuvaiheessa myös purjo. Jatka ruskistamista niin, että purjo pehmenee hieman.

Keitä 1 l lihalientä ja kun liemi kiehuu, lisää juurekset. Keitä kunnes ne ovat hieman pehmenneitä ja lisää käristyslihat sekä purjo. Leikkaa sulatejuustosta siivuja ja laita ne keiton sekaan. Siivut liukenevat nopeammin kuin kokonainen sulatejuustoharkko.

Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.