Wiener Schnitzel - Rönkä - maussa on sen voima

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Kauppalista

  • 3 Rönkä naudan lehtipihviä
  • 2 munaa
  • 12 pientä perunaa (kiinteitä)
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa
  • silavaa paistamiseen
  • voita
  • vehnäjauhoja
  • korppujauhoja
  • ruokaöljyä
  • 1 rkl vatkattua kermaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Wiener Schnitzel

Ota lehtipihvit huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen paistamista. Keitä perunat sillä välin kypsiksi ja kuori ne valmiiksi. Kuivaa lehtipihvien pinnat talouspaperilla ja ripottele molemmille puolille suolaa ja pippuria.

Riko munat kulhoon, lisää suolaa ja riko munien rakenne esim. haarukalla vatkaamalla. Lisää 1 rkl löysäksi vatkattua kermaa, mutta jätä rakenne hieman epätasaiseksi. Pyöräytä lehtipihvit vehnäjauhoissa, kasta ne seuraavaksi kananmunaseoksessa ja sen jälkeen painele pihvejä korppujauhoihin niin, että sitä tarttuu kylliksi molemmille puolille pihvejä.

Lämmitä valurautapannu kuumaksi, lisää reilusti öljyä ja silavaa ja paista schnitzelit kullanruskeiksi. Huomaa, että pihvien tulee mennä suoraan pannulle, muutoin korppujauhot vettyvät herkästi, eikä pinnasta tule rapea. Rasvaa tulee olla pannulla niin paljon, että schnitzelit miltei kelluvat siinä.

Kuumenna toinen paistinpannu valmiiksi ja lisää sinne reilusti voita. Anna voin vaahdottua ja ruskistua hieman, lisää sitten halkaistut perunat. Perunoiden pinta ei saa paistua kovaksi, vaan ainoastaan ruskistua. Lisää pannulle suolaa ja hienonnettu persilja, kääntele mausteet perunoihin ja tarjoile kuumien schnitzeleiden kanssa suoraan pannulta.

Annokseen kuuluvat olennaisesti myös sitruunalohko, suolakurkkuja ja joskus myös puolukkahilloa, jotta makuelämys olisi mahdollisimman autenttinen!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.