Gulassi - Rönkä - maussa on sen voima

Gulassi

Gulassi

Kauppalista

  • 700g Rönkä Karjalanpaistiliha
  • 3 sipulia
  • 5 dl lihalientä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl mietoa paprikajauhetta
  • 1 tl tulista paprikajauhetta
  • ½ tl kuminaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 1 tl meiramia
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Gulassi

Sulata voi valurautapadassa ja kuullota silputtu sipuli hyvin. Lisää lihat ja ruskista ne huolella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää tomaattipyree ja kypsennä, kunnes happamuus taittuu hieman. Lisää sen jälkeen murskatut valkosipulinkynnet sekä paprikajauheet ja sekoita. Anna hautua hetki.

Lisää etikka, kiehauta ja lisää lopuksi lihaliemi, meirami sekä kumina. Hauduta pataa vähintään tunnin ajan, kunnes liha on erittäin mureaa. Tarvittaessa voit suurustaa gulassia vehnä- tai maissijauhoilla, mutta perinteisesti sitä keitetään kunnes gulassi on ihanan paksua.

Tarjoile tuoreen leivän sekä knödeleiden kera. Niiden reseptin löydät täältä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.