Kaalilaatikko 2.0 - Rönkä - maussa on sen voima

Kaalilaatikko 2.0

Kaalilaatikko 2.0

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 1 kg valkokaalia
  • 2 sipulia
  • 240 g maustettua crème fraichea
  • 2 dl kermaa
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Oliiviöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kaalilaatikko 2.0

Silppua kaali n. 3x3 cm paloiksi ja hienonna sipuli. Kuullota sekä kaali että sipuli useammassa erässä oliiviöljyssä. Wokkipannu on tähän loistava väline, sillä siihen mahtuu reilusti kaalia kerralla. Ruskista myös jauheliha ja mausta se suolalla ja pippurilla.

Laita kuullotetut kasvikset uunivuokaan, kaada sekaan jauheliha ja sekoita joukkoon crème fraiche sekä kerma. Kypsennä uunin keskitasolla 175°C asteessa 1 - 1½ tuntia, kunnes pinta ruskistuu hieman ja kaali on sopivan pehmeää, mutta pieni purutuntuma jää vielä.

Tarjoillaan perinteisesti puolukkahillon kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.