Käristyspiirakka - Rönkä - maussa on sen voima

Käristyspiirakka

Käristyspiirakka

Kauppalista

  • Piirakkapohja (suolainen)
  • 400 g Rönkä Aito Poronkäristys
  • 1 sipuli
  • ½ purjo
  • 1 dl tuoreita kantarelleja
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk crème fraichea
  • 1 dl maitoa
  • 150 g mozzarellaraastetta
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Voita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Käristyspiirakka

Voit valmistaa piirakkapohjan itse tai käyttää kaupan valmista suolaisille piirakoille tarkoitettua pohjaa. Kauli pohja sopivan kokoiseksi täyttämään n. 30 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä piirakkavuoka. Voitele vuoka kevyesti ja painele taikina vuoan pohjalle sekä sen reunoille. Esipaista piirakkapohjaa 200°C asteessa n. 10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Ruskista käristys pannulla voissa. Ruskistamisen loppuvaiheessa lisää silputtu sipuli sekä karkeasti pilkotut kantarellit ja hauduta kannen alla, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku.

Lisää täyte piirakkapohjan päälle. Halkaise purjo ja leikkaa siitä ohuita siivuja, lisää ne käristyksen päälle.

Sekoita kulhossa crème fraiche, munat sekä maito. Lisää joukkoon hieman suolaa ja kaada seos täytteiden päälle tasaisesti. Levitä mozzarellaraaste piirakan päälle ja paista vielä 200°C asteessa kunnes juusto on kauniin kullanruskeaa.

Tarjoile suolakurkkujen kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.