Kebda

Kebda

Naudanlihagyozat

Kauppalista

  • 400g Rönkän naudan jauhelihaa
  • 1 Porkkana
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • Puolikas pieni sipuli
  • 0.5 tl Mustapippuria
  • 2 tl Maissitärkkelystä
  • 1 rl Soijakastiketta
  • 1 tl Seesamiöljyä

Taikinaan

  • 7dl vehnäjauhoja
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudanlihagyozat

Gyozat ovat japanilainen trendiherkku jota syödään lähes jokaisessa suurkaupungissa. Trendiherkku on muuten älyttömän helppo valmistaa myös kotona ja maku hurmaa kaikki. Gyozat sopivat myös erittäin hyvin syömäpuikoilla syömisen harjoitteluun.

Taikina:
3dl vettä
7dl vehnäjauhoja
Ripaus suolaa

Sekoita vesi jauhojen sekaan erittäin hyvin vaivaten, yleiskone toimii hyvin. Anna taikinan levätä puolisen tuntia ja kaulitse siitä ohut iso levy. Leikkaa levystä pyöreitä paloja käyttäen apuna vaikkapa juomalasia tai isompaa muottia, riippuen minkä kokoisia nyyttejä haluat.

Valmistus:

-Pilko ja sekoita kaikki ainekset ja tee aineksista tasainen massa

- Lisää taikinapyörylän keskelle ruokalusikallinen massaa. Kostuta reunat ja taita nyytti kiinni. Painele haarukalla reunat kiinni. Taiteelliset kokit erottuvat tässä vaiheessa ja gyozan reunat voi taitella vastaamaan huippuravintoloiden vastaavia, maku on sama päätitpä painella reunat haarukalla vai taiteilla ne origamijoutseniksi.

- Lisää kuumalle pannulle rypsiöljyä ja laita gyozat paistumaan. Paista molemmat puolet mukavan ruskeiksi ja rapeiksi.

- Lisää pannulle 0.5dl vettä, 0.5dl soijakastiketta ja 1rkl seesamiöljyä. Laita pannuun kansi päälle ja tiputa lämpötilaa keskilämmölle. Höyrytä n. 5 minuuttia. Nostele pannulta tarjoilulautaselle ja syö kuumana valitsemasi dipin kera.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.