Sokerihernesalaatti - Rönkä - maussa on sen voima

Sokerihernesalaatti

Sokerihernesalaatti

Kauppalista

  • Oliiviöljyä
  • 2 dl kuskusia
  • Vettä
  • 150-200 g sokeriherneitä palkoineen
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
  • 2 rkl raastettua parmesaania
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sokerihernesalaatti

Lämmitä 2 tl oliiviöljyä paistinpannulla matalalla lämmöllä. Lisää kuskus ja hauduta 3 minuuttia. Lisää 2,5 dl vettä ja kiehauta, jonka jälkeen laita kansi päälle ja jätä hautumaan matalalla lämmöllä 10 minuutiksi. Tarvittaessa valuta kypsä kuskus, jos neste ei ole kokonaan imeytynyt.

Keitä 1,5 l vettä isossa kattilassa ja lisää herneenpalot kiehuvaan veteen. Anna niiden kiehua 30 sekuntia, jonka jälkeen valuta herneet lävikössä ja laske niiden päälle kylmää vettä, jotta kypsyminen pysähtyy - haluat jättää herneet mukavan rouskuviksi. Leikkaa palot vinottain kahtia.

Sekoita kulhossa sitruunankuori, sitruunamehu, 1 rkl oliiviöljyä, sinappi, sokeri, suola, pippuri, valkosipuli sekä silputtu tilli voimakkaasti vispaten. Lisää kulhoon kuskus ja herneet.

Raasta pinnalle parmesaania ja tarjoile esimerkiksi Meri-Lapin Karitsan paistin kanssa.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.