Tuliaispiirakka - Rönkä - maussa on sen voima

Tuliaispiirakka

Tuliaispiirakka

Kauppalista

  • 400g Rönkä Aito Poronkäristys

  • 1 Purjosipuli

  • 1dl Valkoviiniä tai kuivaa siideriä

  • Yksi keskikokoinen maustekurkku

  • Silputtua pekonia

  • Yksi paprika

  • 2 Kananmunaa

  • 2dl Kermaa

  • Vahvaa juustoraastetta (esim. emmental)

  • Voita tai öljyä paistamiseen

  • Voitaikinaa (kts. resepti)

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Tuliaispiirakka

Leikkaa huuhdeltu purjo renkaiksi ja silppua paprika. Paloittele myös maustekurkku. 

Ruskista käristysliha ja pekoni kypsäksi pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kypsä liha sivuun odottamaan.

Lisää purjosipulit pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä voissa. Lisää pilkotut paprikat.

Lisää viini tai siideri ja anna nesteen hautua pois sipuli-paprika -seoksesta.

Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Voitaikinan reseptin löydät täältä.

Täytä piirakka ensin käristyslihalla ja pekonilla, levitä päälle purjosipuli-paprika -seos.

Asettele vielä suolakurkut piirakkaan kauniisti.

Sekoita munat ja kerma, kaada tasaisesti piirakan päälle.

Lisää lopuksi vielä haluamasi määrä vahvaa juustoraastetta.

Paista 225°C -asteessa n. 30 minuuttia välillä tarkastaen ettei juusto pala.

Anna piirakan vetäytyä ennen nautiskelua.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)