Meri-Lapin Karitsan yrttikuorrutettua fileetä - Rönkä - maussa on sen voima

Meri-Lapin Karitsan yrttikuorrutettua fileetä

Meri-Lapin Karitsan yrttikuorrutettua fileetä

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Meri-Lapin Karitsan ulkofileetä
  • Suolaa
  • 100 g voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 100 g raastettua tuoretta leipää
  • ½ nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • ½ nippu tuoretta timjamia hienonnettuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Meri-Lapin Karitsan yrttikuorrutettua fileetä

Valmista ensin kuorrute: Vaahdota voi ja sekoita muut ainekset joukkoon. Paremman värin saat kuorrutteeseen, jos hienonnat yrtit pieneen öljymäärään esim. tehosekoittimella.

Asettele seos kahden voipaperin väliin ja kaulitse noin 4 millin paksuiseksi levyksi. Laita levy kylmään. Kuorrutteen voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Ruskista filee kuumalla pannulla. Mausta suolalla paiston aikana. Ota liha työpöydälle ja leikkaa terävällä veitsellä kuorrutteesta sopivan kokoinen pala lihan päälle.

Loppukypsennä 120 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna lihan vetäytyä ennen leikkaamista
noin 5-10 minuuttia.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.