Paahdettu Meri-Lapin Karitsanviulu - Rönkä - maussa on sen voima

Paahdettu Meri-Lapin Karitsanviulu

Paahdettu Meri-Lapin Karitsanviulu

Kauppalista

  • n. 2,5 kg Rönkä Meri-Lapin Karitsanviulu
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • mustapippuria myllystä
  • 5-10 valkosipulinkynttä
  • merisuolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Paahdettu Meri-Lapin Karitsanviulu

Pistele karitsanviuluun kapeakärkisellä veitsellä reikiä ja täytä reiät yrttiseoksessa pyöritellyillä valkosipulinkynsillä. Hiero loput yrttimausteet, suola ja pippuri paistin pintaan. Anna maustua jääkaapissa kelmulla peitettynä mieluiten yön yli. Nosta viulu huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

Kuumenna uuni 230°C asteeseen. Laita paisti uuniin, työnnä sen paksuimpaan kohtaa paistomittari ja anna pinnan ruskistua n. 20 minuuttia. Laske sitten uunin lämpö 120-100°C asteeseen ja jatka paistin kypsentämistä miedolla lämmöllä.

Voit halutessasi valella paistia kypsymisen aikana lihaliemellä tai vahvalla, sokerilla maustetulla kahvilla.

Paisti on valmis kun sen sisälämpötila on 65°C (sisältä punertava) ja läpikypsä 75°C asteessa. Anna paistin vetäytyä hetki folioon käärittynä ennen leikkaamista.

Tarjoa lisukkeena paistinliemestä valmistettua kastiketta, uunissa paahdettuja vihanneksia sekä Lapin Puikulaperunoita.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.