Ragú alla bolognese

Ragú alla bolognese

Kauppalista

  • 4 rkl extraneitsytoliiviöljyä
  • 1 iso sipuli hienoksi silputtuna
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 sellerinvarsi raastettuna
  • 800 g Rönkä naudan paistijauhelihaa
  • suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl salviaa
  • 1 tl timjamia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 rkl laadukasta tomaattipyreetä
  • 5 dl lihalientä
  • 3 dl täysmaitoa
  • hyppysellinen muskottipähkinää jauhettuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Ragú alla bolognese

Ruskista jauheliha oliiviöljyssä isossa paistokasarissa korkeahkolla lämmöllä. Lisää sipuli, porkkanaraaste ja selleriraaste ja jatka kypsentämistä, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää mausteet.

Lisää valkoviini, pienennä lämpöä keskilämmölle ja jatka keittämistä, kunnes viinin alkoholi on haihtunut. Lisää seuraavaksi tomaattipyree ja sekoita. Keitä n. 10 minuuttia.

Lisää puolet maidosta ja lihaliemestä ja jatka keittämistä hiljalleen, kunnes neste on redusoitunut noin puoleen. Lisää muskottipähkinä ja loput lihaliemestä ja täysmaidosta ja keitä vielä, kunnes kasvikset ovat käytännössä hävinneet kastikkeen sekaan ja kastike on ihanan paksua. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.

Tarjoa pasta-annoksen päällä ja raasta päälle parmesania. Voit kokeilla mausteiden erilaisia suhteita, jotta löydät oman, täydellisen reseptisi!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.