Ananas-lihavartaat

Ananas-lihavartaat

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan paistikuutio TAI ulkofileen trimmaamisesta jääneitä paloja

  • 4 rkl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)

  • ½ dl viinietikkaa

  • 1 tl kalakastiketta

  • ½ ananas kuutioituna

  • 1 vihreä paprika

  • 4 kevätsipulia

  • Silputtua korianteria

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Ananas-lihavartaat

Lihavartaat ovat ikiaikainen tapa kypsentää lihaa avotulella tai kuumien hiilien päällä. Lähes jokaisessa kulttuurissa on omat perinteiset lihavarrasreseptit, joiden eroina on lähinnä käytetty liha tai mausteet. Periaate näillä kaikilla on kuitenkin sama, eli mureita ja laadukkaita lihapaloja pujotellaan tikkuihin, ja koko komeus kypsennetään sitten nopeasti kuuman hiilloksen päällä.

Helpoin tapa valmistaa nämä karibialaishenkiset vartaat on käyttää Rönkä Naudan paistikuutioita, mutta toinen erinomainen leikko on naudan ulkofile. Jos et halua käyttää koko ulkofilettä vartaisiin, hyvä vinkki on ottaa trimmatut palat talteen kun valmistat fileestä pihvejä ja pujotella palaset vartaisiin ananaksen tai muiden kasvisten kera. Ulkofile maistuu upealta kaikissa muodoissa, olipa se sitten kokonaisena paahdettu, pihveiksi paistettu tai vartaisiin pujoteltu.

Valmistusohje:

Aloita vartaiden valmistelu tekemällä ensin marinadi: Lämmitä sokeri ja viinietikka pannulla, kunnes sokeri sulaa. Lisää sen jälkeen kalakastike, sekoita hyvin ja aseta marinadi jäähtymään, sillä kuuman marinadin lisääminen lihan joukkoon aiheuttaa pinnan kypsymistä etuajassa, mikä ei tässä tapauksessa ole tavoitteena. Marinoi lihapaloja kastikkeessa n. tunnin ajan.

Kuumenna grilli/parilapannu korkealle keskilämmölle ja aloita vartaiden kokoaminen: Lisää liha, ananas, paprika ja n. 2 cm pätkiksi leikattu kevätsipuli vartaisiin ja kypsennä grillissä noin 3-4 minuuttia joka puolelta, kunnes liha on kypsää. Ripottele valmiille vartaille korianteria ja tarjoile esimerkiksi riisin tai pitaleipien kanssa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)