Chilikastike

Chilikastike

Kauppalista

  • 500 g tuoreita chilejä makusi mukaan
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl suolaa
  • 2 dl omenaviinietikkaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Chilikastike

Laita kaikki kuivat ainekset karkeasti silputtuna tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi seokseksi. Kaada murska isoon lasipurkkiin ja laita murskan päälle tuorekelmua ja kevyt paino, jotta purkkiin ei jää ilmaa. Anna muhia huoneenlämmössä vuorokauden verran.

Seuraavana päivänä sekoita viinietikka seokseen, laita jälleen tuorekelmu sekä paino takaisin murskan päälle ja anna kypsyä huoneenlämmössä vielä 4-7 päivää.

Kun olet kypsyttänyt seosta riittävän pitkään, kaada se tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Steriloi pullot tai tölkit joihin aiot kastikkeen säilöä ja sulje ne tiiviisti. Kastike säilyy jääkaapissa useita viikkoja, oikein säilöttynä jopa kolme kuukautta.

VINKKI: voit sekoittaa tavallisten chilien sekaan esimerkiksi habaneroa, rawit-chilejä tai savuaromia saadaksesi juuri omanlaisesi sekoituksen!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)