Colamarinadi lihalle

Colamarinadi lihalle

Kauppalista

  • 2 dl colajuomaa (ei sokeriton)
  • 2 dl ketsuppia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Colamarinadi lihalle

Cola-juomia käytetään erityisesti grillattavan lihan marinoimiseen monista syistä:

Colassa on runsaasti sokeria, ja tämä makeus voi antaa myös lihalle miellyttävän maun, eritoten yhdessä suolan ja grillauksessa syntyvän savuisuuden kanssa. Lisäksi sokeri voi osaltaan auttaa karamellisoimaan lihan pinnan, mikä tuo siihen herkullisen paistopinnan ja lisää syvyyttä makuprofiiliin.

Colassa on myös hieman happoa, mikä voi auttaa lihan mureuttamisessa. Hapot voivat lisäksi tasapainottaa sokerin tuomaa makeutta.

Cola-juomissa voi olla erilaisia mausteita ja aromaattisia yhdisteitä, kuten kanelia, vaniljaa tai sitruunaa. Nämä ainekset voivat antaa lihalle monipuolisen ja mielenkiintoisen maun.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että makumieltymykset vaihtelevat, ja kaikki eivät välttämättä pidä colan käytöstä marinadissa. Marinointi colalla voi olla herkullinen kokeilu, mutta se ei ole ainoa tapa valmistaa maukasta lihaa!

Valmistusohje:

Lorauta kasarin pohjalle öljyä ja kuullota valkosipulia hetki matalalla lämmöllä.

Lisää muut ainekset ja nosta lämpötilaa keskilämmölle. Keitä marinadia hiljalleen kasaan, kunnes se muuttuu paksummaksi, mutta kuitenkin juoksevaksi.

Nosta kasari liedeltä ja anna marinadin jäähtyä.

Kuivaa marinoitavat lihat huolellisesti ja laita ne lujaan muovipussiin. Kaada perään 2/3 jäähtyneestä marinadista ja kääntele, kunnes marinadi on tarttunut lihoihin kauttaaltaan.

Kypsennä lihat grillissä tai uunissa ja sivele kypsentämisen aikana yli jääneellä marinadilla.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)