Folioperunat grillissä - Rönkä - maussa on sen voima

Folioperunat grillissä

Folioperunat grillissä

Kauppalista

  • 16-20 kesäperunaa
  • 150 g Rönkä Poron kylmäsavurouhetta
  • 100 g cheddaria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Folioperunat grillissä

Ota foliosta 4 isoa palaa neljää folionyyttiä varten. Puolita tai lohko perunat kulhoon, kaada päälle loraus oliiviöljyä, murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, mausta suolalla ja lisää savupororouhe sekä raastettu cheddar. Sekoita hyvin.

Lusikoi perunaseos foliopalojen päälle ja tee niistä nyyttejä, joiden päällä on pieni ilma-aukko höyryn ulos pääsemiseksi.

Kuumenna grilli keskilämmölle epäsuoraa kypsennystä varten: hiiligrillissä kasaa kuumat hiilet grillin toiseen laitaan, kaasugrillissä sytytä vain toisen laidan polttimet.

Nosta perunanyytit vastakkaiseen laitaan ja sulje kansi. Kypsennä nyyttejä 20-30 minuuttia ja tarkasta välillä yhdestä nyytistä, että perunat ovat kypsiä.

Tarjoile muiden grilliherkkujen lisukkeena! Savupororouhe sopii hyvin myös kalan kumppaniksi, joten mahdollisuudet ovat rajattomat!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.