Folioperunat grillissä

Folioperunat grillissä

Kauppalista

  • 16-20 kesäperunaa
  • 150 g Rönkä Poron kylmäsavurouhetta
  • 100 g cheddaria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Folioperunat grillissä

Jos aiot grillata pihvejä, filettä tai vartaita grillissä, itse kypsennysvaiheeseen ei yleensä mene kauan. Ota kaikki hyöty irti grillin lämmöstä ja valmista herkullisen täyteläiset perunanyytit grillin epäsuoralla lämmöllä samalla kun kypsennät lihat suoralla, erittäin kuumalla lämmöllä grillin toisella laidalla!

Valmistusohje:

Ota foliosta 4 isoa palaa neljää folionyyttiä varten. Puolita tai lohko perunat kulhoon, kaada päälle loraus oliiviöljyä, murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, mausta suolalla ja lisää savupororouhe sekä raastettu cheddar. Sekoita hyvin.

Lusikoi perunaseos foliopalojen päälle ja tee niistä nyyttejä, joiden päällä on pieni ilma-aukko höyryn ulos pääsemiseksi.

Kuumenna grilli keskilämmölle epäsuoraa kypsennystä varten: hiiligrillissä kasaa kuumat hiilet grillin toiseen laitaan, kaasugrillissä sytytä vain toisen laidan polttimet.

Nosta perunanyytit vastakkaiseen laitaan ja sulje kansi. Kypsennä nyyttejä 20-30 minuuttia ja tarkasta välillä yhdestä nyytistä, että perunat ovat kypsiä.

Tarjoile muiden grilliherkkujen lisukkeena! Savupororouhe sopii hyvin myös kalan kumppaniksi, joten mahdollisuudet ovat rajattomat!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)