Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ota naudan lankkupihvi pakkauksesta ja kuivaa lihan pinta talouspaperilla.
Sekoita vispilällä muut ainekset kulhossa, kunnes öljy on sekoittunut tasaisesti. Kaada marinadiliemi laakeaan astiaan ja asettele naudan lankkupihvi marinadiin. Käännä lankkupihviä pari kertaa marinadissa, kunnes siihen on tarttunut mausteita joka puolelle. Peitä astia tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin 6-12 tunniksi. Käännä lankkupihviä marinadissa 2-3 kertaa marinoinnin aikana.
Ota liha huoneenlämpöön ja esilämmitä grilli: kuumenna grillin toinen puoli kuumaksi ja jätä toinen puoli epäsuoraa kypsennystä varten ilman hiiliä/kaasuliekkiä.
Kypsennä lankkupihviä suoralla lämmöllä n. 5 minuuttia per puoli ja siirrä liha sen jälkeen epäsuoralle lämmölle grillin toiseen laitaan. Työnnä paistomittari lankkupihvin paksuimpaan kohtaan ja seuraa sisälämmön nousua, kunnes olet saavuttanut halutun kypsyysasteen. Suosittelemme 54-56°C asteen sisälämpöä, sillä lankkupihvi on parhaimmillaan mediumina tai hieman raaempanakin.