Grillattu herkkupaisti

Grillattu herkkupaisti

Kauppalista

  • 1 kpl (n. 1,2 kg) Rönkä Naudan herkkupaisti
  • Öljyä

Tabbouleh:

  • 2 dl bulguria
  • Nippu tuoretta persiljaa
  • ½ nippu tuoretta minttua
  • 1 punasipuli
  • ½ kurkku
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 sitruunan mehu
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu herkkupaisti

Lämmitä grilli kuumaksi (n. 225°C) ja kasaa hiiligrillissä hiilet toiseen reunaan. Kaasugrillissä sytytä vain toisen puolen polttimet.

Sivele herkkupaistin pinta öljyllä jotta se ei tartu ritilään. Nosta naudan herkkupaisti grilliin ja ruskista pinta hiilien tai polttimien päällä kauttaaltaan. Kun olet ruskistanut lihan joka puolelta, siirrä se grillin toiseen laitaan epäsuoralle kypsennykselle, työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan, aseta foliovuoka paistin alapuolelle hiiliritilälle ja sulje grillin kansi. Käännä paistia ajoittain ja jatka kypsentämistä n. tunnin ajan tai kunnes lämpömittari näyttää 58-60°C astetta. Jos paisti näyttää kuivuvan, voit kääräistä sen folioon ja jatkaa kypsentämistä.

Valmista sillä välin tabbouleh:

Kypsennä bulguri (tai kvinoa) pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Muista huuhdella, jotta bulguri pysyy irtonaisena!

Hienonna yrtit sekä punasipuli. Pilko myös kurkku sekä tomaatit melko pieniksi paloiksi. Vetisyyttä voit ehkäistä poistamalla tomaateista siemenet.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi maustumaan.

Kun herkkupaisti on saavuttanut halutun sisälämpötilan, nosta paisti leikkuulaudalle lepäämään n. 5-10 minuutiksi, jonka jälkeen leikkaa siitä ohuita siivuja. Tarjoile tabboulehin ja lohkoperunoiden kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)