Grillattu kesäkurpitsa - Rönkä - maussa on sen voima

Grillattu kesäkurpitsa

Grillattu kesäkurpitsa

Kauppalista

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu kesäkurpitsa

Jos olet grillannut lihaa, hyödynnä grillin jälkilämpö - muutoin lämmitä grilli keskilämmölle ja käytä hiiligrillissä suoraa kypsennysmenetelmää. Öljyä ritilä kevyesti.

Sekoita kuivat mausteet keskenään. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin 4-5 siivuksi. Ripottele siivujen pinnalle mausteseosta molemmin puolin.

Aseta siivut grilliin ja kypsennä 3-4 minuuttia per puoli, kunnes pinta alkaa ruskistua kauniisti. Kääntämisen jälkeen sivele siivuille balsamicoa ja laita grilliin kansi päälle. Anna kypsyä kannen alla vielä 1-2 minuuttia, jotta siivuista tulee hieman pehmeitä, mutta purutuntumaa jää vielä.

Tarjoile heti, sillä tässä ajassa liha on ehtinyt vetäytyä sopivasti!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.