Grillattu maksa - Rönkä - maussa on sen voima

Grillattu maksa

Grillattu maksa

Kauppalista

  • 500 g Rönkä Naudan maksa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl tuoretta minttua silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu maksa

Kuumenna grilli keskilämmölle tai hieman sitä kuumemmaksi. Et halua kuitenkaan hurjia lämpötiloja, jotta maksan pinta ei pala.

Huuhtele maksa hyvin kylmällä vedellä. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa maksasta n. puolen sentin paksuisia viipaleita. Asettele viipaleet esimerkiksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja sivele maksaviipaleet molemmilta puolilta öljyn ja mausteiden seoksella. Siirry grillin ääreen määrätietoisesti ja päättäväisesti.

Kypsennä maksaviipaleita molemmilta puolilta n. 5 minuuttia siten, että aluksi grillaat niitä ilman kantta ja puolivälissä kypsennystä laitat kannen päälle. Voit sivellä marinadia maksaviipaleiden pinnalle myös kypsennyksen aikana.

Tarjoile grillattujen kasvisten ja rapeiden lohkoperunoiden kanssa. Voit myös kokeilla ruis-maksahampurilaista, jonka väliin sopivat ruskistetut sipulirenkaat, puolukkahillo ja maustekurkkuviipaleet!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)