Grillattu maksa

Grillattu maksa

Kauppalista

  • 500 g Rönkä Naudan maksa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl tuoretta minttua silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu maksa

Maksan grillaaminen on varsin yleistä afrikkalaisessa ja itämaisessa ruokakulttuurissa. Maksa onkin parhaimmillaan silloin, kun se kypsennetään nopeasti pinnastaan siten, että sisus jää vielä mehukkaaksi ja aavistuksen pinkiksi.

Rasvattomana sisäelimenä maksan suhteen kannattaa noudattaa varovaisuutta grillattaessa, sillä se pääsee kuivumaan paljon helpommin ja nopeammin kuin esimerkiksi marmoroitunut pihvi. Varsinkin tämän reseptin ohuet viipaleet ovat kuivumiselle alttiita, joten hyvin nopea, kuuma ja lyhyt kypsennys on riittävä. Jos taas käytät hieman matalampaa lämpötilaa tai kypsennät maksan aluksi suoralla ja sitten epäsuoralla menetelmällä, kannattaa maksaviipaleiden kypsymistä tarkkailla grillipihtien avulla. Voit myös leikata yhden viipaleen kahtia kypsyysasteen tarkistamiseksi, kun uskot niiden olevan valmiita.

Valmistusohje:

Kuumenna grilli keskilämmölle tai hieman sitä kuumemmaksi. Et halua kuitenkaan hurjia lämpötiloja, jotta maksan pinta ei pala.

Huuhtele maksa hyvin kylmällä vedellä. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa maksasta n. puolen sentin paksuisia viipaleita. Asettele viipaleet esimerkiksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja sivele maksaviipaleet molemmilta puolilta öljyn ja mausteiden seoksella. Siirry grillin ääreen määrätietoisesti ja päättäväisesti.

Kypsennä maksaviipaleita molemmilta puolilta n. 5 minuuttia siten, että aluksi grillaat niitä ilman kantta ja puolivälissä kypsennystä laitat kannen päälle. Voit sivellä marinadia maksaviipaleiden pinnalle myös kypsennyksen aikana.

Tarjoile grillattujen kasvisten ja rapeiden lohkoperunoiden kanssa. Voit myös kokeilla ruis-maksahampurilaista, jonka väliin sopivat ruskistetut sipulirenkaat, puolukkahillo ja maustekurkkuviipaleet!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)