Grillattu ruusukaali

Grillattu ruusukaali

Kauppalista

  • 500 g ruusukaalia
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 1 dl balsamiviinietikkaa
  • ½ pkt pekonia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu ruusukaali

Lämmitä grilli keskilämmölle. Paahda ensimmäisenä pekoni grillissä tai uunissa: haluat siivuista rapeita ja rouskuvia, jonka jälkeen ne on hyvä nostaa jäähtymään hetkeksi (vinkki: laita pekonit kahden talouspaperipalan väliin, jolloin rasva imeytyy paperiin eikä jätä pekonia pehmeäksi).

Halkaise ruusukaalit, poista kova kanta ja uloin lehti jokaisesta. Levitä halkaistut ruusukaalit leivinpaperille, valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kääntele ruusukaaleja, jotta mausteet ja öljy leviävät niille tasaisesti.

Laita grilliritilän päälle tiheämpi grillausverkko, jotta ruusukaalit eivät putoaisi grilliin. Nostele puolitetut kaalit grilliin, kypsennä kannen alla suoralla lämmöllä 8-10 minuuttia, käännä ympäri ja kypsennä myös toiselta puolelta.

Redusoi balsamiviinietikka: kaada se pieneen kasariin ja kiehauta, jonka jälkeen hauduta etikkaa keskilämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu hieman.

Nosta ruusukaalit tarjoiluvadille, silppua pekoniviipaleet ja ripottele rapeat pekoninpalat ruusukaalien päälle ja aateloi koko komeus valuttamalla sen päälle redusoitu balsamico-kastike!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)