Grillattu sisäfile

Grillattu sisäfile

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Naudan Sisäfile
  • 6 rkl öljyä
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 2 rkl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu sisäfile

Hienonna valkosipulinkynnet ja rosmariini. Sekoita kaikki mausteet ja öljy kulhossa ja hiero seos fileen pintaan. Kääri file napakasti tuorekelmuun tai laita se vakuumipussiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Lämmitä grilli valmiiksi. Kaasugrilliä käytettäessä sytytä vain toisen puolen polttimot ja hiiligrillissä asettele hehkuvat hiilet vain toiseen laitaan.

Kun grilli on kuuma, nosta file suoraan hiilien tai polttimon yläpuolelle, sulje kansi ja paista pinta kiinni, n. 5 minuutin ajan. Käännä file ja paista myös toiselta puolelta kansi kiinni. Kun fileen pinta on paistettu kiinni ja siihen on saatu kaunista väriä, siirrä file grillin toiseen laitaan epäsuoraa kypsennystä varten. Työnnä paistomittari lihaan ja sulje kansi. Kun mittari näyttää sisälämpötilaksi 57-58°C astetta, nosta file grillistä ja kääri se alumiinifolioon. Anna lihan levätä n. 5 minuuttia ennen siivuttamista.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)