Grillattu sydän - Rönkä - maussa on sen voima

Grillattu sydän

Grillattu sydän

Kauppalista

  • 1 Rönkä Naudan sydän
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 4 kuivattua chiliä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl jauhettua kuminaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Puisia grillivartaita
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu sydän

Sydäntä on hyvä marinoida yön yli, joten valmista ensimmäisenä marinadiseos:

Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita ne kulhossa muiden mausteiden ja etikan kanssa.

Putsaa sydämestä mahdolliset kalvot ja paloittele sydän reiluiksi paloiksi. Sekoita palat marinadiin ja laita kulho yöksi jääkaappiin.

Liota grillivartaita vedessä n. puolen tunnin ajan, jotta ne eivät pala grillissä. Pujota lihapalat vartaisiin ja jätä niiden väliin n. puolen sentin rako.

Kuumenna grilli keskilämmölle tai hieman kuumemmaksikin. Grillaa vartaita suoralla lämmöllä n. 2 minuuttia per puoli, käännellen niitä säännöllisesti. Tarkista yhdestä lihapalasta, että liha on kypsää mutta vielä pinkki sisältä.

Tarjoile grillatun paprikan ja esimerkiksi cheddar-perunanyyttien kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.