Helpot grillikasvikset

Helpot grillikasvikset

Kauppalista

  • 2 isoa tomaattia (tai 200 g kirsikkatomaatteja)
  • 2 punasipulia
  • 1 paprika
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäkurpitsa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Timjamia

Lisäksi

  • Foliovuoka
  • Alumiinifoliota
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Helpot grillikasvikset

Leikkaa tomaatit ja punasipulit reiluiksi lohkoiksi. Voit halutessasi erotella punasipulin kerroksia hieman, jos et halua sipulin jäävän isoiksi paloiksi. Pilko kesäkurpitsa ja paprika n. 3 cm kokoisiksi reiluiksi paloiksi. Kuori, litistä ja puolita valkosipulinkynnet.

Laita kaikki kasvikset isoon kulhoon, lisää reilusti oliiviöljyä sekä mausteet ja kääntele, kunnes kaikki kasvikset ovat saaneet öljyä ja maustetta pintaansa.

Laita kasvikset yhteen keskikokoiseen tai kahteen pienempään foliovuokaan niin, että kasvikset eivät tule reunojen yläpuolelle keoksi. Laita alumiinifolio vuoan päälle kanneksi.

Nosta vuoka suoraan hiilien tai kaasupolttimen yläpuolelle suoralle lämmölle, kunnes kuulet lupaavaa tirinää. Sen jälkeen siirrä vuokaa hieman, jotta se on edelleen hyvässä lämmössä mutta epäsuoralla lämmöllä. Valmista sillä välin muut herkut grillissä.

Kun olet grillannut kaiken valmiiksi, ota vuoka grillistä ja nosta se suoraan pöytään. Foliokannen ansiosta kasvikset ovat kypsyneet höyryssä ja saaneet hieman väriäkin. Jos niissä on aavistus purutuntumaa, olet onnistunut täydellisesti!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)