Italialaiset makkarat - Rönkä - maussa on sen voima

Italialaiset makkarat

Italialaiset makkarat

Kauppalista

  • n. 1 kg Rönkä Nautajauheliha 20%
  • 35 g korppujauhoja
  • n. 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ½ sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Italialaiset makkarat

Liha kannattaa laittaa pakkaseen tunniksi tai pariksi jotta se ei lämpene liikaa valmistusvaiheessa. 

Ota kohmeinen liha pakkasesta ja lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Surauta massa tasaiseksi. Jos et omista monitoimikonetta, voit hakata veitsellä kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja sekoittaa.

Ota n. 15cm pala kelmua ja asettele makkaramassa pötköksi lähelle kelmun reunaa. Pyöritä massa kelmun sisään ja pyöräytä ilmassa päät kiinni. Jos sisään jää ilmakuplia, painele ne pois sormella. Solmi päät ja toista kunnes massa on loppunut.

Ota iso kattila kiehuvaa vettä ja aseta sidotut makkarapötköt kiehuvaan veteen. Keitä 2-3 minuuttia, riippuen makkaroiden paksuudesta. Nosta makkarat keittämisen jälkeen kylmään veteen jäähtymään. Jäähdytä kylmäksi ja laita jääkaappiin odottelemaan paistoa. Muista ottaa kelmukuori pois ennen paistamista!

Viimeisessä vaiheessa voit päättää itse miten makkarasi valmistat. Grillissä, pannulla, uunissa jne. 

VINKKI: Herkkusuut savustavat makkarat vielä kevyesti ennen paistamista.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)