Jerk-marinadi
Karitsavartaat
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Valmista jerk-marinadi hyvissä ajoin, mieluusti jo edellisenä iltana. Hienonna yrtit hyvin ja silppua sipulit karkeaksi silpuksi. Valuta ananasmurskasta mehu pois siivilän avulla.
Laita marinadin ainekset tehosekoittimeen tai yleiskoneen silppuriin ja sekoita tasaiseksi, karkeahkoksi marinadiksi. Säilytä ylijäävä marinadi suljetussa lasipurkissa jääkaapissa.
Poista karitsanpaisti pakkauksesta ja kuivaa lihan pinta. Leikkaa paisti n. 3x3 cm:n kuutioiksi ja siirrä kuutiot riittävän suureen kulhoon. Lisää joukkoon jerk-marinadia, limen mehu sekä raastettu kuori, hunaja, timjami ja hieman suolaa. Jätä lihat marinoitumaan n. puoleksi tunniksi.
Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä n. 15-20 minuuttia ja mikäli käytät hiiligrilliä, aloita grillin lämmittäminen. Kaasugrilli lämpenee nopeammin, joten sen esivalmisteluun ei juuri aikaa tarvita.
Pujota lihakuutiot vartaisiin ja grillaa kuumassa grillissä n. 2-3 minuuttia per puoli, jättäen lihan sisustan hieman punertavaksi. Voit halutessasi valuttaa hieman lisää hunajaa vartaiden päälle grillauksen aikana, jotta saat vielä karamellisoituneemman pinnan.
Tarjoa vartaat sormisyötävänä muiden herkkujen lomassa tai pitaleipien sekä jogurttikastikkeen kera pääruokana.