Tähteä viidestä
(0 arviota)
Koftat voi valmistaa monella eri tavalla, mutta marokkolainen tapa on kypsentää ne avotulella vartaissa kebabin tapaan. Meillä tutut kebakot muistuttavat muodoltaan näitä koftia, mutta ravintoloissa ne ovat toisinaan pulleiden jauhelihapihvien tai lihapyöryköiden muodossa.
Koftien salaisuus on hienontaa yrtit ja sipulit hyvin ennen niiden sekoittamista jauhelihamassaan. Niissä voi aivan yhtä hyvin käyttää naudan kuin karitsankin jauhelihaa, tai jopa niiden sekoitusta. Kypsennä koftat kuumassa grillissä nopeasti, jotta ne eivät pääse kuivumaan liiaksi. Älä tee niistä liian suuria, jotta niiden käänteleminen olisi helpompaa.
Hienonna sipuli ja tuoreet yrtit mahdollisimman hienoksi silpuksi. Sekoita tämän jälkeen kaikki ainekset keskenään. Jos käytät puuvartaita, liota niitä kylmässä vedessä 10-15 minuuttia jotta ne eivät pala grillissä. Suosittelemme kuitenkin käyttämään litteitä vartaita pyöreiden sijasta, jotta koftien kääntely olisi helpompaa. Pyöreässä vartaassa kofta pyörähtää helposti vartaan ympärillä, mutta grillipihtien käyttäminen apuna pelastaa tältäkin ongelmalta.
Kun grilli lämpenee kuumaksi, ota kourallinen taikinamassaa ja puristele siitä tasainen pötkö vartaan ympärille. Pidä huolta, että koftat ovat tasapaksuja ja grillivarras on koftan keskellä. Tee kaikki vartaat valmiiksi ennen grillaamista.
Kypsennä koftat suoralla lämmöllä n. 5 minuutin ajan per puoli. Jos paistopinta näyttää ruskistuvan liian nopeasti, voit kääntää koftia parikin kertaa grillauksen aikana.
Nosta valmiit koftat folion sisään odottamaan tarjoilua ja lämmitä vielä pitaleivät niiden kumppaniksi. Voit myös täyttää pitaleivät koftilla, kasviksilla ja kermaviilikastikkeella (tai tsatsikilla).
Upean kesäinen grilliruoka valmistuu näppärästi!