Lämminsavuburgerit

Lämminsavuburgerit

Kauppalista

  • 4 kpl Rönkä Burger grillipihvejä TAI Rönkä 100% Täysliha hampurilaispihvejä
  • 140 g Rönkä Lämminsavustettu ylikypsä lammaspaisti
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • Suolakurkkuviipaleita
  • 4-8 siivua kypsytettyä cheddaria
  • BBQ-kastiketta
  • Sinappimajoneesia
  • Tomaattia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Lämminsavuburgerit

Hampurilaiset ovat siitä erinomainen keksintö, että niiden suhteen voi luoda rajattomasti erilaisia variaatioita ja yhdistelmiä. Kun kaiken ytimessä ovat pihvi ja sämpylä, kaikki muu on vapaasti valittavissa. Rönkä Lämminsavustettu ylikypsä lammaspaisti on erinomainen lisä hampurilaisiin, sillä se on todella maistuva ja upean murea lisuke, joka ei muuta vaadi kuin noston burgeripihvin päälle. Voit halutessasi käyttää siivut nopeasti grillissä, jotta saat niihinkin paistopintaa sekä lämpöä. Sen lisäksi lammaspaistin omintakeinen maku tulee juuri sopivasti läpi, mutta ei peitä alleen muita makuja.

Samalla tavalla voit kokeilla lisätä burger grillipihvien päälle Rönkä Poron tai Naudan kylmäsavurouhetta, kylmäsavustettua härän paistia, Naudan kylmäsavu ulkofilettä tai mitä ikinä keksitkään!

Valmistusohje:

Ota Rönkä Burger grillipihvit huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen grillausta tai pannulla paistamista. Rönkä 100% Täysliha hampurilaispihvit kannattaa sulattaa ensin jääkaapissa n. vuorokauden ajan kaikessa rauhassa, jonka jälkeen otat ne huoneenlämpöön samaan tapaan kuin tuoreet burger grillipihvitkin. Jos käytät grilliä, kuumenna se kunnolla toiselta laidalta ja jätä toinen sivu ilman hiiliä/kaasuliekkiä, jotta voit paremmin kontrolloida pihvien kypsymistä.

Sinappimajoneesin valmistaminen on todella helppoa valmiista majoneesista, mutta voit halutessasi valmistaa koko majoneesin myös itse. Sekoita 2 dl:aan majoneesia 1-2 rkl vahvaa sinappia, kuten dijonia. Sinapin määrän määrittää kokin oma mieltymys vahvoihin makuihin, mutta koska kyseessä on lisuke, jonka tehtävänä on tuoda paljon makua pienessä paketissa. Joten mieluummin vahva kuin mieto maku!

Valmistele lisukkeet valmiiksi, eli viipaloi suolakurkut ja siivuta tomaatit. Leikkaa myös kypsytetystä cheddarista valmiit siivut, jotta voit lisätä ne nopeasti pihvien päälle grillausvaiheessa.

Nosta burger grillipihvit kuumalle ritilälle (tai pannulle) suoralle kypsennykselle ja sulje grillin kansi heti. Reilu minuutin kypsennys riittää, jonka jälkeen käännä pihvit ja ruskista yhtä nopeasti toinenkin puoli. Jos valmistat burgerit 100% Täysliha hampurilaispihveistä, mausta ne suolalla ja pippurilla tässä vaiheessa.

Kun olet ruskistanut molemmat puolet, siirrä pihvit epäsuoralle lämmölle ja nosta cheddar-viipaleet burgerpihvien päälle. Sulje grillin kansi ja anna pihvien kypsyä epäsuoralla lämmöllä vielä pari minuuttia, jolloin juusto sulaa sopivasti. Jos paistat burgerpihvit pannulla, pienennä pannun lämpötilaa ja laita kansi päälle kun olet peittänyt pihvit täyteläisellä juustolla. Voit myös paahtaa halkaistuja sämpylöitä n. puolen minuutin ajan halkaistu pinta alaspäin, jolloin nekin lämpenevät ja saavat mukavaa rapeutta.

Kokoa burgerit esimerkiksi seuraavassa järjestyksessä: pohjalle sinappimajoneesia, suolakurkkuviipaleita ja tomaattisiivuja, joiden päälle nostetaan burger grillipihvit. Kuorruta BBQ-kastikkeella ja nosta päälle siivu tai kaksi Rönkä Lämminsavustettua ylikypsää lammaspaistia. Lopuksi sämpylöiden kannet päälle ja nauttimaan!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)