Misoperunat grillissä - Rönkä - maussa on sen voima

Misoperunat grillissä

Misoperunat grillissä

Kauppalista

  • 700-800 g pieniä (uusia) perunoita
  • Suolaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl punaista misotahnaa
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta persiljaa silputtuna (halutessasi)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Misoperunat grillissä

Esikeitä perunat suolavedessä puolikypsiksi, eli niin, että perunat ovat vielä hieman kiinteitä kun tökkäät niitä veitsenkärjellä tai haarukalla.

Lämmitä grilli keskilämmölle. Nostele perunat grilliritilälle ja paahda niitä 5-10 minuuttia välillä käännellen. Siirrä sen jälkeen perunat grillin reunoille, tai jos tila käy ahtaaksi, sivuun lautaselle.

Laita valurautapannu grilliin ja lisää pannulle voi sekä misotahna. Sekoittele, kunnes voi on sulanut ja misotahna sekoittunut tasaisesti. Älä anna voin ruskistua!

Ota pannu pois grillistä, lisää murskattu valkosipuli, riisiviinietikka, mustapippuria sekä perunat. Kääntele perunoita pannulla ja lusikoi misovoita niiden päälle. Suurimmat perunat voit halkaista, jotta niihin tarttuu riittävästi makua. Halutessasi voit lopuksi lisätä tuoretta, silputtua persiljaa perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)