Paprikamajoneesi - Rönkä - maussa on sen voima

Paprikamajoneesi

Paprikamajoneesi

Kauppalista

  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chili
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 200 g majoneesia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • Savustuslastuja
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Paprikamajoneesi

Esilämmitä grilli keskilämmölle. Jos käytät hiiligrilliä, kasaa hiilet vain toiseen laitaan. Kaasugrilliä käyttäessäsi sytytä vain toisen laidan polttimet.

Laita kourallinen savustuslastuja veteen likoamaan n. puoleksi tunniksi.

Halkaise paprika ja chili, poista siemenet. Nosta paprika ja chili grilliin suoralle lämmölle ja paahda ne nopeasti, käännellen välillä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Siirrä vihannekset sen jälkeen epäsuoralle lämmölle grillin toiseen laitaan ja pudota savustuslastut hiilien päälle. Kaasugrillissä suositellaan käytettäväksi foliopakettia tai savustuslaatikkoa, joten älä laita lastuja suoraan polttimien päälle.

Savusta paprikaa ja chiliä vielä n. 15-20 minuuttia kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

Nosta kasvikset grillistä, laita ne blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää ripaus suolaa ja pippuria, teelusikallinen paprikajauhetta sekä tilkka oliiviöljyä ja soseuta. Sekoita sose majoneesiin ja tarjoile esimerkiksi voileipien tai burgereiden kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.