Pico de gallo

Pico de gallo

Kauppalista

  • 5 keskikokoista tomaattia
  • Puolikas sipuli
  • Tuoretta chiliä
  • Nippu tuoretta korianteria
  • Puolikkaan limen mehu
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pico de gallo

Pico de gallo on perinteinen meksikolainen ruokakastike tai salaatti, joka valmistetaan yleensä tuoreista aineksista. Nimi "pico de gallo" tarkoittaa suomeksi "kukon nokkaa". Tämä kastike tunnetaan raikkaasta mausta ja siitä, että se on valmistettu hienonnetuista tomaateista, sipulista, chileistä, korianterista, lime-mehusta ja suolasta.

Pico de galloa käytetään usein lisukkeena tai dippinä, ja se sopii erityisen hyvin meksikolaisten ruokien, kuten tacojen tai tortillojen, kanssa. Sen raikas maku ja värikäs ulkonäkö tekevät siitä suositun lisukkeen monille ruokalajeille, ja se tarjoaa kontrastia mausteisemmille tai raskaammille ruoille. Kokeile sitä myös burgereiden täytteenä!

Valmistusohje:

Halkaise tomaatit ja koverra vetinen sisus pois (voit käyttää sen vaikkapa kastikkeissa, joten älä heitä sitä pois). Pilko tomaatit, sipuli sekä chili reiluiksi paloiksi, silppua korianteri joukkoon ja mausta seos suolalla sekä limemehulla.

Anna maustua jääkaapissa esimerkiksi grillauksen ajan. Tämä herkku ei vaadi pitkää marinointia, vaan on parhaimmillaan heti nautittuna!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)