Pulled beef herkkupaistista

Pulled beef herkkupaistista

Kauppalista

  • 1 kpl (n. 1,2 kg) Rönkä Naudan herkkupaisti
  • Grillibrikettejä
  • 3-4 savustuspalaa
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • Öljyä
  • 2 dl ketsuppia
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • ½ dl soijakastiketta
  • Mustapippuria
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pulled beef herkkupaistista

Pulled beef on suorastaan syntisen herkullista ja mehukasta lihaa, jolla täytät burgerit, voileivät ja tortillat, tai josta valmistat täyttävän pasta-aterian. Pulled beefin voit myös pakastaa, sillä sitä valmistuu kerralla iso määrä, eikä kaikkea välttämättä syödä kerralla. Savustamisen ansiosta lihaan tulee upea grillin aromi, jota täydennetään makealla kastikkeella. Kun käytät valmiiksi marinoitua Rönkä Naudan uunivalmista herkkupaistia, voit grillata lihan ilman erillistä marinointiaikaa edellisenä päivänä.

Valmistusohje:

Asettele grillibriketit hiiligrillin ritilän reunoille limittäin kuten dominopalikat, mielellään kaks brikettiä rinnakkain. Laita muutama savustuspala tasaisin välein brikettien päälle. Sytytä brikettijono siitä päästä, joka on ns. pinon alimmaisena. Näin hiljalleen kytevä briketti sytyttää sen päälle nojaavan briketin palon edetessä, ja dominoefekti hoitaa savustuksen puolestasi.

Nosta Naudan herkkupaisti tai uunivalmis paahtopaisti grilliritilän keskelle, ja asettele sen alle foliovuoka, jossa on hieman vettä. Vesi pitää grillin lämpötilan hieman maltillisempana, ilman kosteampana, ja se myös kerää tippuvat paistonesteet jotta ne eivät palaisi grillin pohjalle. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan ja sulje kansi. Avaa kaikki ilma-aukot kokonaan. Grillin lämpötilan on hyvä olla 100-120°C välillä. Savusta naudan paistia n. 5-6 tunnin ajan, tai kunnes paistomittari  näyttää 90°C astetta.

Naudan paistin savustuessa valmista kastike:

Silppua sipuli hienoksi silpuksi ja kuullota kasarissa reilussa öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli alkaa olla läpikuultavaa. Lisää sitten murskatut valkosipulinkynnet ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.

Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita hyvin. Keittele kastiketta hieman kokoon, jotta koostumus alkaa olla paksuhkoa eikä ollenkaan vetistä. Hyvä testi on ottaa kastiketta lusikan kuperalle puolelle, pyyhkäistä sormella raita lusikan keskelle, ja tarkkailla kastikkeen käyttäytymistä: Jos lusikkaan jää selkeä raita ja kastike pysyy lusikan kuperalla puolella suhteellisen hyvin, kastike on sopivan paksua. Älä missään nimessä suurusta kastiketta!

Kun naudan paisti on kypsynyt haluttuun lämpötilaan, nosta se grillistä leikkuulaudalle lepäämään foliolla peitettynä n. 10-15 minuutiksi. Revi paisti sen jälkeen suikaleiksi kahdella haarukalla ja siirrä pulled beef kulhoon. Lisää lihan joukkoon kastiketta vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes sinulla on mehukasta pulled beefiä, joka ei kuitenkaan valu kastiketta kun poimit sitä haarukkaan.

Tarjoile sämpylöiden välissä coleslawin sekä tomaattisiivujen kera, ja nauti sellaisenaan välipalana, tai tee lisukkeeksi lohkoperunat sekä salaatti, jolloin saat täyden aterian hyvin pienellä vaivalla!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)