Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuori ananas terävällä veitsellä ja leikkaa se pitkittäin 8 osaan siten, että leikkaat pois kovan, puumaisen ytimen. Laita ananaslohkot isoon, suljettavaan muovipussiin.
Sekoita kulhossa rommi, korianteri, sitruunan ja limen mehu sekä murskatut chilit. Jos et löydä chipotle-chiliä kaupasta, voit käyttää muuta savuchilijauhetta tai -tahnaa. Kaada seos ananaslohkojen päälle. Ripottele lopuksi perään hieman suolaa ja pippuria maun mukaan. Sulje pussi ja kääntele sitä muutaman kerran, jonka jälkeen laita pussi jääkaappin 1-3 tunniksi. Kääntele kerran marinoitumisen aikana.
Lämmitä grilli keskilämmölle tai hyödynnä jälkilämpöä. Käytä suoran kypsennyksen menetelmää.
Pyyhkäise ritilälle hieman öljyä ja aseta ananaslohkot grilliin, kypsentäen niitä 4-5 minuuttia per puoli.
Halutessasi voit valmistaa tulisen ja siirappisen kastikkeen keittämällä marinadiliemen kokoon kasarissa!