Rommimarinoitu ananas - Rönkä - maussa on sen voima

Rommimarinoitu ananas

Rommimarinoitu ananas

Kauppalista

  • 1 ananas
  • 2 dl tuoretta korianteria silputtuna
  • 2 dl rommia
  • 1 rkl murskattuja chipotle-chilejä
  • 1 sitruuna
  • 1 lime
  • suolaa
  • pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rommimarinoitu ananas

Kuori ananas terävällä veitsellä ja leikkaa se pitkittäin 8 osaan siten, että leikkaat pois kovan, puumaisen ytimen. Laita ananaslohkot isoon, suljettavaan muovipussiin.

Sekoita kulhossa rommi, korianteri, sitruunan ja limen mehu sekä murskatut chilit. Jos et löydä chipotle-chiliä kaupasta, voit käyttää muuta savuchilijauhetta tai -tahnaa. Kaada seos ananaslohkojen päälle. Ripottele lopuksi perään hieman suolaa ja pippuria maun mukaan. Sulje pussi ja kääntele sitä muutaman kerran, jonka jälkeen laita pussi jääkaappin 1-3 tunniksi. Kääntele kerran marinoitumisen aikana.

Lämmitä grilli keskilämmölle tai hyödynnä jälkilämpöä. Käytä suoran kypsennyksen menetelmää.

Pyyhkäise ritilälle hieman öljyä ja aseta ananaslohkot grilliin, kypsentäen niitä 4-5 minuuttia per puoli.

Halutessasi voit valmistaa tulisen ja siirappisen kastikkeen keittämällä marinadiliemen kokoon kasarissa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.