Rönkä flank steak

Rönkä flank steak

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Naudan lankkupihvi
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl hunajaa
  • mustapippuria
  • suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rönkä flank steak

Naudan lankkupihvi, tai flank steak on melko ohut, joten se kypsyy kuumassa grillissä suhteellisen nopeasti. Älä siis unohda lihaa grilliin liian pitkäksi aikaa! Myös flat iron steak valmistuu grillissä samalla menetelmällä oikein mehukkaaksi, mutta koska flat iron steak on meillä hieman harvinaisempi leikko, voit valmistaa sen sijaan lankkupihvin ja nauttia lähes samanlaisesta pihvistä.

Lankkupihvi voi muuttua sitkeäksi kuivuessaan, joten painotamme vielä kertaalleen oikeaoppista, nopeaa kypsennystä. Suuret lihassäikeet ottavat kuitenkin hyvin vastaan marinadiliemiä ja kuivamausteita, joten lankkupihvin maustaminen on suhteellisen helppoa.

Vieläkin olennaisempaa on flank steakin leikkaaminen grillaamisen päätteeksi. Leikkaa liha poikkisyyhyn ja riittävän ohuiksi suikaleiksi, jotta siivut muuttuvat suussa sulaviksi, mehukkaiksi ja pinnaltaan ihanan rapeiksi!

Valmistusohje:

Pyyhi lihan pinta kuivaksi ja laita se odottamaan marinointia.

Sekoita isossa kulhossa kaikki loput marinadiainekset keskenään ja laita liha kulhoon, käännellen sitä muutamia kertoja siten, että se on kauttaaltaan marinadin peitossa. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin 2-12 tunniksi.

Lämmitä grillin toinen sivu kuumaksi ja jätä toinen pää ilman hiiliä tai kaasupoltinta. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista.

Ravistele lihan pinnasta ylimääräiset marinadit pois, mutta älä pyyhi niitä kokonaan. Laita liha suoralle lämmölle ja paista molemmat puolet nopeasti "kiinni" n. 2 minuutin ajan. Tämän jälkeen nosta liha epäsuoralle lämmölle grillin toiseen laitaan ja työnnä lihan keskelle paistomittari, jotta voit seurailla kypsyysastetta helposti. Sulje grillin kansi ja jatka epäsuoraa kypsennystä kunnes haluttu kypsyysaste on tavoitettu.

Nosta liha grillistä ja kääräise se folioon - anna lihan levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Leikkaa lihasta ohuita siivuja poikkisyyhyn ja ihaile kaunista paistopintaa sekä mehukasta sisustaa! Flank steak sopii loistavasti salaatteihin tai voileipien täytteeksi, mutta voit tietysti nauttia sen sellaisenaan haluamillasi lisukkeilla.

HUOM! Jos paistat pihvin pannulla, käytä aluksi kuumaa pannua, jonka jälkeen laita pannuun kansi päälle ja siirrä se 150°C uuniin kunnes liha on kypsää.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)