Tähteä viidestä
(0 arviota)
Whopper on erään hampurilaisravintolaketjun klassikkoburgeri, jonka suosio ei tunnu laantuvan maailman myllerryksissä lainkaan. Kun Whopperin purkaa osiin, on helppoa huomata, ettei suosituimman hampurilaisen menestyksen takana ole mitään eriskummallista, vaan ainoastaan hyviä, tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita. Aidon Whopperin pihvi grillataan avotulella, minkä kerrotaan olevan sen maun salaisuus. Useat ravintolat käyttävät kaasugrillejä, mutta vieläkin savuisemman lopputuloksen saat hiiligrillissä.
Hyvä vinkki on myös käyttää sämpylät nopeasti grillissä siten, että leikkuupinnat saavat hieman paahteisuutta ja sämpylät lämpenevät kivasti. Grilleissä on joskus erillisiä sämpylätelineitä, joiden päällä sämpylät on helppo lämmittää ilman paahtumista. Niiden päällä on kätevä pitää myös muita grillattavia lämpimänä.
Talvella grillaaminen ei ole aina erityisen houkuttelevaa, mutta voit silti valmistaa erinomaiset Rönkä Whopperit myös sisätiloissa. Suosittelemme paistinpannuvalinnaksi joko parilapannua tai paksupohjaista paistinpannua (kuten valurautapannu), joka pitää lämmön paremmin tasaisena paksun pohjansa ansiosta.
Nosta Rönkä Burger grillipihvit jääkaapista huoneenlämpöön ja lämmitä hiiligrilli kuumaksi. Siivuta tomaatit valmiiksi ja leikkaa kelta- tai punasipulista mahdollisimman ohuita renkaita.
Whopperin maun salaisuus on avotulella grillaaminen, joten tämä vaihe on tärkeä: Grillaa Rönkä Burger grillipihvit kuumalla, suoralla lämmöllä nopeasti, n. 1½ - 2 minuuttia per puoli. Muista sulkea grillin kansi heti kun olet asettanut pihvit ritilälle sekä kääntämisen jälkeen, jotta lämpö ja etenkään aromit eivät pääsisi karkaamaan grillikuvun ulkopuolelle.
Jos paistat pihvit pannulla, kuumenna pannu kunnolla korkeahkolle lämmölle ja ruskista pihvit rypsiöljyssä tai voissa. Lämpö on sopiva, kun voi tirisee pannulla ja pihvi sihahtaa kun nostat sen paistumaan.
Paahda sämpylöiden sisäpinnat paistinpannulla tai grillissä rapean ruskeiksi ja aseta ne lautaselle odottamaan.
Kokoa seuraavaksi burgerit seuraavassa järjestyksessä:
1. Pohja
2. Burgeripihvi
3. Suolakurkkusiivut
4. Ketsuppia reilu teelusikallinen
5. 3-4 sipulirengasta
6. 2-3 tomaattisiivua
7. Jäävuorisalaattia
8. n. ruokalusikallinen majoneesia
9. Kansi
Ja ruokajuomaksi luonnollisesti iso ja kylmä cola!
Suosittelemme Rönkä Burger grillipihvien kypsentämistä mediumiksi, eli siten, että sisus jää hieman pinkiksi ja mehukkaaksi. Valmiiksi maustetut burgeripihvit eivät kaipaa lisämausteita kuten suolaa tai pippuria, joten ne ovat suoraan valmiita grilliin kun avaat pakkauksen!