Savustettu poron ulkofile

Savustettu poron ulkofile

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Poron ulkofile (n. 400 g)
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 pkt pekonia
  • Puuvillanyöriä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savustettu poron ulkofile

Ota file huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistusta. Kuivaa fileen pinta ja mausta se runsaalla suolalla sekä mustapippurilla.

Irrottele pekonisiivut toisistaan ja asettele ne vieretysten leivinpaperille niin, että pekonista muodostuu fileen mittainen levy. Aseta maustettu file pekonimaton reunalle ja rullaa pekonit napakasti fileen ympärille. Varmista paketin koossa pysyminen puuvillanyörillä ja jätä odottamaan grillin tai savustimen lämpenemistä.

Kuumenna hiili- tai kaasugrilli n. 150-175°C asteiseksi asettelemalla hiilet vain toiseen reunaan grilliä tai sytyttämällä vain toisen reunan kaasupolttimot. Asettele pari savustuspalaa kuumien hiilien tai polttimoiden päälle ja odota, että savua alkaa muodostua. Nosta sen jälkeen pekoniin kiedottu poron ulkofile grilliritilälle toiseen päähän grilliä kuin missä hiilet ovat ja avaa lihan puoleiset ilma-aukot. Näin savu kulkeutuu lihan ympäriltä ulos grillistä. Työnnä vielä paistomittari fileen keskikohtaan asti.

Ylläpidä grillin lämpöä tasaisesti ja huolehdi myös savun riittävyydestä, kunnes lihan sisälämpö on n. 53°C astetta. Kun grillistä tulee selkeästi valkoista savua ilma-aukoista, savun määrä on sopiva. Kun sisälämpötila on halutulla tasolla, nosta poron ulkofile folioon ja anna lihan levätä vielä n. 10 minuuttia. Sisälämpötila nousee vielä pari astetta, joten jos haluat mediumia, ota liha pois ennen kuin lämpötila on 55°C.

Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja tarjoile paistettujen perunoiden kanssa!

VINKKI: jos käytät matalalämpöistä savustinta grillin sijaan, savusta poron ulkofilettä ensin n. 15 minuutin ajan, jonka jälkeen siirrä liha uuniin 150°C asteeseen jälkikypsymään, kunnes haluttu lämpötila on saavutettu. Näin vältät liian voimakkaan savun maun tai jopa kitkeryyden.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)