Savustettu Pulled Beef

Savustettu Pulled Beef

Kauppalista

  • Rönkä Naudan kulmapaisti (n. 4 kg) TAI Rönkä Naudan paahtopaisti (n. 2,5 kg)
  • 1 sipuli
  • 5-6 dl lihalientä
  • 3 rkl suolaa
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl valkosipulijauhetta
  • 2 tl jauhettua valkopippuria

Lisäksi:

  • Marinadiruisku
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savustettu Pulled Beef

Pulled beef, eli nyhtöliha, on maukas ja mehevä ruokalaji, joka sopii moniin erilaisiin ruokalajeihin ja käyttötarkoituksiin, kuten hampurilaisiin, tacoihin, tortilloihin, wrappeihin, sämpylöihin, salaatteihin, pastoihin ja pizzoihin. Pulled beef valmistuu toki padassakin, mutta aitoa savun makua siihen saa vain grillissä tai savustimessa!

Jos grillisi tai savustimesi on riittävän suuri, kannattaa lihaksi valita hieman suurempi naudan kulmapaisti. Jos taas ruokailijoita on vähemmän tai savustimen koko epäilyttää, suosittelemme valitsemaan pienemmän paahtopaistin.

Lämmitä savustin/grilli hieman yli 100°C asteiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja hiero mausteseos lihan pintaan huolellisesti. Voit tehdä tämän myös edellisenä päivänä ja jättää lihan jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

Lisää savustimeen asiaankuuluvia, kostutettuja savustuspuruja tai -paloja. Grilliin suosittelemme suurempia paloja, sillä ne ovat suoraan hiilien päällä ja puru palaa liian nopeasti. Nosta liha ritilälle, työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistimittari ja sulje kansi. Tarkkaile lämpötilaa ja pyri pitämään se 100-120°C välillä. Jatka savustamista n. 3 tunnin ajan ja ruiskuta paistiin lihalientä ainakin tunnin välein jotta se ei kuivu liikaa.

3 tunnin kuluttua nosta grillin/savustimen lämpötilaa 140°C asteeseen, siivuta sipulista ohuita renkaita ja laita ne alumiinivuoan pohjalle (paras vuoka on juuri paistin kokoinen). Kaada pohjalle myös n. puolet lihaliemestä ja nosta paisti vuokaan. Jatka paistin kypsentämistä nyt hieman kuumemmassa lämpötilassa, kunnes lihalämpömittari näyttää yli 70°C astetta.

Kun haluttu lämpötila on saavutettu, peitä vuoka tiiviisti foliolla ja työnnä paistomittari takaisin folion läpi. Tässä vaiheessa et tarvitse enää savustuspaloja tai -puruja, vaan pelkkä lämpö hoitaa loput. Jatka kypsentämistä kunnes paistomittari näyttää 90-95°C astetta (tähän voi kulua toiset 3 tuntia, joten älä hätäänny ja kuumenna savustinta liikaa!).

Nosta liha grillistä ja anna sen levätä n. 10 minuuttia. Kaada liemi erilliseen astiaan ja revi liha kahdella haarukalla tarjoiluastiaan. Lisää lientä lihan sekaan kunnes se on mehukkaan kosteaa ja lähes valuvaa. Tarjoile burgereiden, hodareiden tai pitaleipien täytteenä!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)