Tähteä viidestä
(0 arviota)
Savustettu valkosipuli on yksi suosituimmista resepteistämme, eritoten kesäaikaan, jolloin grilliruokien lisukkeeksi kaivataan lisää makua ja omintakeista vivahdetta.
Savustettu valkosipuli voi tuoda syvyyttä ja monipuolisuutta erilaisiin ruokiin sen voimakkaan, mutta samalla pehmeän maun vuoksi. Tässä joitakin tapoja, joilla voit käyttää savustettua valkosipulia:
Helpoimmin savustat valkosipulit sähkösavustimessa, jotka yleistyvät nopeasti ja ovat todella hyviä ympärivuotiseen savustukseen. Valkosipulin savustaminen grillissä on myös hyvin helppoa, riittää kun muistat nämä muutamat vinkit:
- Kostuta savustuspalat riittävän hyvin liottamalla niitä vedessä n. 30 minuuttia ennen savustusta.
- Laita savustuspalat folioon tai savustusrasiaan suoraan kuumien hiilien tai kaasuliekin yläpuolelle.
- Valkosipulit sijoitetaan grillin vastakkaiselle puolelle kokonaisina ja kuorineen.
- Pidä yllä sopivaa lämpöä ja riittävää savun määrää kunnes valkosipulit ovat kauniin ruskeita, mutta älä anna niiden hiiltyä.
- Purista valkosipulinkynnet kuoristaan heti savustuksen jälkeen kun ne ovat hieman jäähtyneet, mutta yhä lämpimiä. Kynsien kuuluisi olla nyt pehmeitä.
Voit savustaa kerralla ison määrän valkosipulia ja säilöä kynnet lasipurkissa, kunhan kaadat niiden päälle pienen tilkan oliiviöljyä. Savustettu valkosipuli säilyy näin jopa 4 viikkoa, jolloin voit lisätä sitä kätevästi mihin tahansa ruokaan!