Savustettu valkosipuli

Savustettu valkosipuli

Kauppalista

  • Valkosipulia
  • Savustuslastuja
  • Oliiviöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savustettu valkosipuli

Savustettu valkosipuli on yksi suosituimmista resepteistämme, eritoten kesäaikaan, jolloin grilliruokien lisukkeeksi kaivataan lisää makua ja omintakeista vivahdetta.

Savustettu valkosipuli voi tuoda syvyyttä ja monipuolisuutta erilaisiin ruokiin sen voimakkaan, mutta samalla pehmeän maun vuoksi. Tässä joitakin tapoja, joilla voit käyttää savustettua valkosipulia:

  • Lisää savustettua valkosipulia leipä- tai pizzataikinaan antamaan leivonnaisille erityistä makua.
  • Sekoita savustettua valkosipulia majoneesiin, jogurttiin tai kermaviiliin, jolloin saat erinomaisen dipin. 
  • Hienonna savustettua valkosipulia ja lisää se salaatteihin tuomaan syvyyttä ja mielenkiintoista makua.
  • Lisää savustettua valkosipulia pastakastikkeisiin tai risottoon laajentaaksesi makujen syvyyttä.
  • Käytä savustettua valkosipulia osana marinadeja lihalle tai kalalle.
  • Valmista savustetusta valkosipulista voikastike, jota voit käyttää esimerkiksi grillatun lihan tai kalan päällä.
  • Lisää savustettua valkosipulia keittoihin parantamaan niiden makua.
  • Tee savustetusta valkosipulista tahnoja tai levitteitä, jotka voivat toimia leivän päällä, juustolautasella tai lisukkeena.
  • Käytä savustettua valkosipulia maustamaan grillattua lihaa tai kasviksia.

Valmistusohje:

Helpoimmin savustat valkosipulit sähkösavustimessa, jotka yleistyvät nopeasti ja ovat todella hyviä ympärivuotiseen savustukseen. Valkosipulin savustaminen grillissä on myös hyvin helppoa, riittää kun muistat nämä muutamat vinkit:

- Kostuta savustuspalat riittävän hyvin liottamalla niitä vedessä n. 30 minuuttia ennen savustusta.
- Laita savustuspalat folioon tai savustusrasiaan suoraan kuumien hiilien tai kaasuliekin yläpuolelle.
- Valkosipulit sijoitetaan grillin vastakkaiselle puolelle kokonaisina ja kuorineen.
- Pidä yllä sopivaa lämpöä ja riittävää savun määrää kunnes valkosipulit ovat kauniin ruskeita, mutta älä anna niiden hiiltyä.
- Purista valkosipulinkynnet kuoristaan heti savustuksen jälkeen kun ne ovat hieman jäähtyneet, mutta yhä lämpimiä. Kynsien kuuluisi olla nyt pehmeitä.

Voit savustaa kerralla ison määrän valkosipulia ja säilöä kynnet lasipurkissa, kunhan kaadat niiden päälle pienen tilkan oliiviöljyä. Savustettu valkosipuli säilyy näin jopa 4 viikkoa, jolloin voit lisätä sitä kätevästi mihin tahansa ruokaan!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)