Sinappimarinoitu lankkupihvi

Sinappimarinoitu lankkupihvi

Kauppalista

  • 2 kpl Rönkä Naudan lankkupihvi (n. 600 g / kpl)
  • 1 ruukku timjamia
  • 2-3 rkl öljyä
  • 1 rkl sinappia (esim. Dijon)
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl murskattua valkosipulia
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Lisäksi:

  • Savustuspaloja (esim. hikkori)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sinappimarinoitu lankkupihvi

Ota puolikas kourallinen timjaminoksia ja riivi niistä lehdet. Älä heitä oksia pois, vaan säästä ne grillausta varten. Silppua timjamin lehdet mahdollisimman hienoksi silpuksi (n. 1½ - 2 rkl) ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon sinappi, öljy, balsamiviinietikka, valkosipuli, sekä ripaus suolaa ja pippuria.

Kuivaa lankkupihvien pinta ja levitä juuri sekoittamaasi tahnaa molemmille puolille pihvejä. Laita lihat jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.

Ota lankkupihvit huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen grillaamista. Liota savustuspaloja vedessä suunnilleen yhtä kauan.

Kuumenna grilli kunnolla, mutta jätä osa grillistä ilman hiiliä tai jätä reunimmainen kaasupoltin sytyttämättä. Valuta savustuspaloista ylimääräinen vesi pois ja laita ne hiilien päälle. Sulje samalla grillin kansi ja jätä ilma-aukot auki. Kun valkoista savua alkaa muodostua, lisää hiilien päälle tai savustuslaatikkoon (mikäli käytät kaasugrilliä) timjaminoksat ja aseta lankkupihvit ritilän päälle suoralle lämmölle. Sulje kansi ja kypsennä lankkupihvejä n. 3-5 minuuttia per puoli.

Kun olet grillannut pihvit molemmilta puolilta, tarkista kypsyys ja jatka kypsennystä tarvittaessa epäsuoralla lämmöllä, kunnes olet saavuttanut halutun kypsyysasteen.

Anna pihvien levätä grillaamisen jälkeen leikkuulaudalla folion alla n. viisi minuuttia. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi perunasalaatin kanssa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)