Täytetyt burgeripihvit

Täytetyt burgeripihvit

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • Suolaa

  • Pippuria

Täyte:

  • 50 g raastettua cheddaria
  • 2 rkl maustamatonta sulatejuustoa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • Silputtuja jalapenoja makusi mukaan
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Täytetyt burgeripihvit

Burgerit kuuluvat kesään, mutta miksipä eivät myös sydäntalveenkin. Upean monipuolinen ja vapauksia tarjoava klassikkoruoka uudistuu kerta toisensa jälkeen, ja pikaruoaksi mielletty hampurilainen taipuu jopa fine diningiksi oikeissa käsissä. Rönkä Burger grillipihvit ovat kestosuosikki monestakin syystä, helppous ja maku etusijalla, mutta itse alusta loppuun asti valmistetut burgerpihvit ovat monelle kunnia-asia.

Pelkästään sekoittamalla vapaavalintaisia ainesosia, mausteita ja muita lisukkeita jauhelihamassan sekaan saadaan luotua hyvin moninaisia makuyhdistelmiä, mutta hampurilaispihveistä voi tehdä vieläkin jännittävämpiä täyttämällä ne erikseen herkullisella ytimellä. Tähän reseptiin päätimme lisätä hieman potkua juuston rinnalle, joten silputut jalapenot pääsevät chili-intoilijoiden burgereihin jokseenkin yllättävässä muodossa. Jos haluat miedompaa poltetta ja samalla hieman hapokkuutta, suosittelemme käyttämään säilöttyjä jalapenoja, jotka valutetaan hyvin ennen niiden lisäämistä täytteeseen.

Valmistusohje:

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile massasta 8 ohutta pihviä. Hyvä vinkki on leikata leivin- tai voipaperista sopivia paloja, jotka voit laittaa pihvien väliin ja pinota ne näin päällekkäin. Samaa kikkaa voit käyttää valmiiksi täytettyjen burgerpihvien kanssa kun siirrät ne grilliin tai pannulle.

Sekoita cheddar, sulatejuusto, valkosipulijauhe ja jalapenosilppu keskenään. Lusikoi täytettä puolelle pihveistä ja asettele toiset pihvit täytteen päälle.

Käytä pihvien kokoon painamiseen burgeriprässiä tai painele reunat kiinni käsin. Burgeriprässiä käytettäessä tulee olla varovainen, jotta et tulisi puristaneeksi täytteitä ulos pihvin sisältä.

Paista pihvit nopeasti kuumalla pannulla tai grillissä suoralla lämmöllä mehukkaan valuviksi ja tarjoile ne kuumina burgereiden välissä! Muista varoittaa muita ruokailijoita kuumasta ja valuvasta täytteestä, sillä juusto voi olla melkoisen polttavaa pihvien tullessa suoraan grillistä tai pannulta.

Koska täytetyt burgerpihvit sisältävät jo hyvin paljon elementtejä itsessään, burgerin väliin ei kaivata juuri muuta kuin salaatinlehti, raikasta tomaattia ja hieman sinappia tai ketsuppia. Mitä vähemmän täytteitä käytät, sitä paremmin saat haluamasi maut esiin joka puraisulla.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)