Teriyakipaisti grillissä

Teriyakipaisti grillissä

Kauppalista

  • Rönkä Naudan sisäpaisti/paahtopaisti/file
  • 2,5 dl vettä
  • 5 rkl fariinisokeria
  • 1 dl soijakastiketta
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ tl hienonnettua inkivääriä
  • 2-3 rkl maissijauhosuurustetta
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Teriyakipaisti grillissä

Valmista ensin teriyakikastike: laita vesi, sokeri, soija, hunaja, murskatut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu inkivääri pieneen kasariin ja kuumenna poreilevaksi keskilämmöllä. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Sekoita sitten maissijauhosuuruste kastikkeeseen koko ajan voimakkaasti vispaten. Jatka keittämistä, kunnes kastike paksuuntuu hieman. Nosta kasari levyltä ja anna kastikkeen jäähtyä.

Laita valitsemasi liha vahvaan pakastuspussiin ja kaada 3/4 kastikkeesta lihan päälle. Kääntele pussia, jotta marinadi tarttuu joka puolelle. Laita liha jääkaappiin marinoitumaan mieluiten yön yli.

Kuumenna grilli kuumaksi vain toiselta laidalta (kaasugrillissä käytä vain toisen laidan polttimia, hiiligrillissä kasaa hiilet grillin toiseen reunaan). Nosta liha grilliin ensin suoralle lämmölle ja paista pinta hyvin kiinni, antaen sen jopa mustua hieman rapeaksi. Kun liha on kauttaaltaan ruskistettu hyvin, siirrä se grilliin toiseen laitaan epäsuoralle lämmölle, työnnä paistomittari lihapalan paksuimpaan kohtaan ja sulje grillin kansi. Sivele lihaa paistamisen aikana jäljelle jääneellä marinadilla ja käännä sitä ajoittain.

Nosta liha grillistä leikkuulaudalle vetäytymään kun paistomittari näyttää n. 57 °C astetta.

Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera! Teriyaki sopii niin riisin, perunoiden kuin leivänkin kanssa, joten se on erittäin kiitollinen maustekastike mille tahansa ruoalle.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)