Ylikypsä naudan etuselkä grillissä

Ylikypsä naudan etuselkä grillissä

Kauppalista

  • 2-3 kg Rönkä Naudan etuselkää
  • 2 dl BBQ-kastiketta
  • 2 dl teriyakikastiketta
  • 0,33 cl olutta
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 tl raastettua inkivääriä
  • 1 sipuli silputtuna
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Ylikypsä naudan etuselkä grillissä

Sekoita kulhossa marinadin ainekset keskenään. Pyyhi liha kuivaksi ja poista mahdolliset kalvot. Aseta liha marinadiin ja peitä kulho tiiviisti tuorekelmulla. Aseta jääkaappiin 12 tunniksi, mutta kääntele lihaa muutamaan otteeseen marinoitumisen aikana.

Kuumenna grilli 150-175°C asteeseen epäsuoralle lämmölle. Nosta liha marinadista ja kaada liemi kasariin. Laita liha grillin "kylmälle" puolelle kypsymään epäsuoralla lämmöllä, työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja valmista sillä välin kastike keittämällä marinadia kokoon, kunnes se on paksuhkoa ja sivelyyn sopivaa.

Kypsennä lihaa n. kahden tunnin ajan useasti käännellen ja kastikkeella sivellen, tai kunnes sisälämpö on saavuttanut 63°C astetta.

Kypsän lihan voit repiä haarukalla mehukkaiksi suikaleiksi ja lisätä halutessasi valmistamaasi kastiketta tai muuta bbq-kastiketta. Käytä pitaleipien, burgereiden tai patonkien välissä tai vaikkapa pizzan täytteenä!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)