Tähteä viidestä
(0 arviota)
Aasialaisen keittiön tunnusomainen piirre on ohueksi suikaloidun tai viipaloidun lihan kypsentäminen erittäin kuumassa öljyssä hyvin nopeasti. Näin liha pysyy mehukkaana, kypsyy kunnolla ja sen syömiseen ei tarvita syömäpuikkoja kummempia työkaluja. Naudan lehtipihvit ovat erinomainen raaka-aine aasialaisiin ruokiin, sillä valmiiksi ohuet ja mureat pihvit on helppo suikaloida oman maun mukaisiksi paloiksi!
Suikaloi lehtipihvit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita muut ainekset kulhossa niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Laita lihat mausteliemeen marinoitumaan yön yli.
Kuumenna wokkipannu erittäin kuumaksi ja lisää runsaasti öljyä. Lihasuikaleiden tulee kypsyä runsaassa öljyssä, mutta uppopaistaminen ei silti ole tavoitteena. Älä siis kitsastele öljyn suhteen!
Nostele lihasuikaleet marinadista pannulle ja kypsennä ne erittäin nopeasti (vaikka useammassa erässä), enintään minuutin ajan. Nostele lihat talouspaperille valumaan.
Koristele lihasiivut seesaminsiemenillä ja tarjoile ramenin, riisin, tuoreiden kasvisten tai vaikka nuudeliwokin kera!