Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kuumenna öljy paistokasarissa keskilämmölle ja lisää silputtu sipuli. Kuullota kunnes sipuli pehmenee ja lisää sen jälkeen murskatut valkosipulinkynnet. Jatka kuullottamista kunnes ihana tuoksu tulvii kasarista.
Lisää sen jälkeen tomaattipyre sekä sinappijauhe ja jatka kuumentamista koko ajan sekoittaen, kunnes seos tummuu hieman. Kaada kasariin 4 dl vettä, tomaattimurska, siirappi, Worcestershire-kastike, etikka, suola sekä pippuri ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna kunnes seos kuplii, pienennä lämpöä hieman ja jätä hautumaan n. tunniksi, välillä sekoitellen. Lisää sen jälkeen hunaja ja jauhettu kumina ja hauduta vielä tunnin ajan ilman kantta, jotta kastike paksuuntuu. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Anna kastikkeen jäähtyä hieman, jonka jälkeen soseuta se tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit valmistaa kastikkeen myös edellisenä päivänä, jolloin maut tiivistyvät jääkaapissa ja pizzasi saa runsaamman maun.
Käytä kastiketta pizzapohjalla kuten käyttäisit tavallista tomaattikastiketta.