900 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
150 g Rönkä Naudan kylmäsavurouhe
4 rkl extraneitsytoliiviöljyä
1 iso sipuli hienoksi silputtuna
1 porkkana raastettuna
1 sellerinvarsi raastettuna
Suolaa
2 laakerinlehteä
1 tl salviaa
1 tl timjamia
1 dl balsamicoa
3 rkl laadukasta tomaattipyreetä
5 dl lihalientä
3 dl täysmaitoa
Hyppysellinen muskottipähkinää jauhettuna
Sokeria (tarvittaessa)
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ruskista naudan jauheliha oliiviöljyssä isossa paistokasarissa korkeahkolla lämmöllä. Lisää joukkoon silputtu sipuli, porkkanaraaste ja selleriraaste, ja jatka kypsentämistä kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti.
Lisää joukkoon balsamico, pienennä lämpöä keskilämmölle ja jatka keittämistä muutaman minuutin ajan. Lisää seuraavaksi tomaattipyre sekä naudan kylmäsavurouhe ja sekoita. Keitä n. 10 minuuttia.
Lisää puolet maidosta ja lihaliemestä ja jatka keittämistä hiljalleen (30 minuutista 1,5 tuntiin), kunnes neste on redusoitunut noin puoleen. Lisää muskottipähkinä ja loput lihaliemestä ja täysmaidosta ja keitä vielä, kunnes kasvikset ovat käytännössä hävinneet kastikkeen sekaan ja kastike on ihanan paksua. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa. Jos pitkä hauduttaminen ei ole makeuttanut kastiketta vielä tarpeeksi, lisää ripaus sokeria.
Tarjoa pasta-annoksen päällä ja raasta päälle parmesania. Voit kokeilla mausteiden erilaisia suhteita, jotta löydät oman, täydellisen reseptisi!